Pretvorba energije

Naj gre za transformatorje, usmernike ali električne pogone, vam lahko ponudimo najsodobnejše načine hlajenja. Zaradi več desetletij intenzivnega razvoja izdelkov lahko družba Alfa Laval ponudi visokozmogljive toplotne izmenjevalnike kompaktne zasnove. Naše stranke so med drugimi tudi vodilne družbe na globalnem trgu ter druga prepoznavna podjetja iz industrije pretvorbe energije.

power-conversion 640x360

Hlajenje transformatorjev

Ohranjanje nižje temperature olja omogoča večjo električno obremenitev v transformatorju ves čas ali v obdobjih koničnih obremenitev. Alfa Laval ponuja širok izbor visokokakovostnih rešitev za hlajenje transformatorskega olja s sodobno oblikovanimi zračnimi toplotnimi izmenjevalniki (OFAF) in dvostenskimi ploščnimi toplotnimi izmenjevalniki (OFWF). Ti izdelki so bili zasnovani za največjo zmogljivost in minimalen okoljski odtis. Poleg toplotnega izmenjevalnika zagotavljamo tudi izredno učinkovite črpalke za transformatorsko olje, ki ne potrebujejo vzdrževanja.

Hladilci transformatorskega olja AlfaBlue so lahki in kompaktni, a zasnovani tudi za obratovanje v težkih razmerah. Dvostenski ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval za OFWF zagotavljajo dvojno varnost, ki jo potrebujete.

Hlajenje usmernikov

Alfa Laval ponuja različne rešitve za tekočinsko hlajene usmernike: zračne, ploščne in fuzijsko spojene toplotne izmenjevalnike. Fuzijsko spojeni toplotni izmenjevalniki AlfaNova so iz 100-odstotno nerjavnega jekla ter so še posebej primerni za okolja brez bakra in v primerih, kjer je prostor omejen in je potrebna kompaktnost.

Hlajenje frekvenčnih pretvornikov (AC-pogoni)

Alfa Laval ima obširne izkušnje ter strokovno znanje s področja hlajenja pogonov. Kompaktnost sodobnih frekvenčnih pretvornikov je bistvenega pomena. Z vgrajenimi toplotnimi izmenjevalniki je mogoče združiti kompaktnost z visokoučinkovitim hlajenjem. 

Kompaktni fuzijsko spojeni toplotni izmenjevalniki AlfaNova iz 100-odstotno nerjavnega jekla so še posebej primerni za čisto vodo, kjer je prostor omejen.