Jedrska energija

Hlajenje, ogrevanje, čiščenje ter separacija fluidov in plinov so kritični postopki v jedrskih elektrarnah. Za takšne izredno zahtevne, za varnost kritične industrije so potrebni obsežno strokovno znanje, dolgoletne izkušnje ter zanesljiva, energijsko učinkovita oprema. Ponudniki jedrske energije v več ko 20 državah uporabljajo opremo Alfa Laval za zagotavljanje varnosti, učinkovitosti, nadzor nad stroški ter daljši čas razpoložljivosti za obratovanje.

Nuclearplant-at night-640x360

Optimizacija proizvodnje jedrske energije

Jedrska energija igra ključno vlogo pri oskrbi z elektriko po svetu, Alfa Laval pa igra ključno vlogo kot zaupanja vreden partner v industriji jedrske energije. Alfa Laval ima dokazanih več kot 50 let izkušenj z zagotavljanjem strokovnega znanja, opreme in storitev jedrskim elektrarnam po vsem svetu.

Da lahko lastnikom jedrskih elektrarn pomaga realizirati maksimalno donosnost naložb, Alfa Laval ponuja širok nabor opreme za hlajenje, ogrevanje, čiščenje ter separacijo ter storitve za elektrarne. Naši izdelki zagotavljajo, da so jedrske elektrarne varnejše, zanesljivejše, preprostejše za upravljanje, njihovo vzdrževanje pa je cenejše. Ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval, nameščeni pred 30 leti, dejansko še vedno obratujejo in podpirajo izredno učinkovite postopke hlajenja, ob tem pa zahtevajo minimalno vzdrževanja.

Več 150 jedrskih elektrarn v več kot 20 državah uporablja opremo Alfa Laval za kritične postopke. Bodisi da se nahaja v notranjosti jedrskega otoka, na turbinskem otoku ali v pomožnih sistemih in sistemih za ravnovesje elektrarne, vsa oprema Alfa Laval za jedrske elektrarne je skladna z mednarodnimi, regionalnimi in lokalnimi standardi in zahtevami, ob tem pa zagotavlja stroškovno in splošno učinkovitost ter zanesljivost.

Overjeno in dokumentirano

Visoko kakovost izdelkov in proizvodnih metod družbe Alfa Laval so opazili tudi regulativni organi. Družba Alfa Laval je skladna s praktično vsemi prevladujočimi nacionalnimi in mednarodnimi industrijskimi standardi. Posledično imajo naši toplotni izmenjevalniki in drugi izdelki vnaprejšnjo kvalifikacijo za namestitev v večino jedrskih elektrarn po vsem svetu.

Skladnost z različnimi standardi in predpisi je tudi v celoti dokumentirana – vključno s preizkusi in pregledi, zagotavljanjem kakovosti, sledenjem materialov in sestavnih delov in drugim.

Ne glede na to, ali naknadno opremljajo elektrarno ali gradijo novo, se lahko lastniki jedrskih elektrarn zanesejo na Alfa Laval.

Nekateri standardi jedrske industrije in mednarodni standardi, ki jih izpolnjuje Alfa Laval:

  • ISO 9001 in ISO 14001
  • ASME, oddelek III, žig N
  • ASME, oddelek III, žig NPT
  • 10 CFR 50, priloga B
  • NQA-1
  • RCC-M
  • KTA 1401
  • ASME, oddelek VIII, žig U
  • PED
  • lokalni jedrski kodeksi, standardi in predpisi