Zmanjšanje emisij plinov iz okrova ročične gredi

Zmanjšanje emisij iz motorjev z notranjim zgorevanjem je velika okoljevarstvena skrb. Do zdaj so bili v središču predvsem izpušni plini, vendar se je plin iz okrova ročične gredi pokazal kot področje, kjer so možna in potrebna nadaljnja zmanjšanja emisij.

Crankcase gas emission abatement 640x360

Odstranjevanje olja in delcev

 

Alfa Laval PureVent je radikalen nov pristop k čiščenju plinov iz okrova ročične gredi v obratih z veliko kapaciteto. Ker je bil zasnovan posebej za uporabo s pomorskimi dizelskimi motorji ter generatorji v elektrarnah, uporablja visokohitrostno centrifugalno separacijo za odstranjevanje oljne disperzije in delcev iz plina, izpuščenega iz okrova ročične gredi motorja. Zbrano olje je celo mogoče dati v ponoven obtok za uporabo kot mazivo.

 

Učinkovitost čiščenja je tudi do 99,9-odstotna pri zmogljivosti 40 m3/uro in 98,5-odstotna pri zmogljivosti 150 m3/uro. Teh izredno stabilnih vrednosti ne more preseči nobena od predhodnih tehnologij. Tradicionalni cikloni, zračne plasti in filtri ne omogočajo tako stabilne učinkovitosti čiščenja med intervali vzdrževanja.