Kombiniran cikel

S ponovnim zajetjem toplotne energije in njeno uporabo za proizvodnjo do 10 % več električne energije je mogoče bistveno zmanjšati porabo fosilnih goriv. To pomeni gospodarske prihranke ter je okolju prijaznejše, saj je manj CO2 in drugih emisij.

CombinedCycle640x360 large

Zmogljiva rekuperacija toplote

 

Alfa Laval Aalborg AV-6N je robusten in izredno učinkovit vodocevni kotel z razširjeno ogrevalno površino. Zaradi konstrukcijskih posebnosti, kot so čiščenje med obratovanjem, hitro delovanje ter odpornost proti vibracijam, je idealen za največjo možno rekuperacijo toplote v sodobnih elektrarnah s kombiniranim ciklom.

 

Kompaktna in fleksibilna zasnova kotla omogoča preprosto namestitev ter uporabo različnih predelov/krogotokov v enem samem ohišju. Zaradi izredno učinkovitega čiščenja med obratovanjem se dolgoročna zmogljivost kotla poveča do največje možne mere, obrat pa je razpoložljiv za obratovanje dlje časa, saj je motorje treba zaustaviti le malokrat. Standardna konfiguracija za paro uporablja naravno kroženje, kar poveča zanesljivost, varnost in energijsko učinkovitost.