Rekuperacija odpadne toplote dimnih plinov

Sodobni motorni sistemi so veliko učinkovitejši kot njihovi predhodniki, vendar se še vedno veliko energije, ki jo proizvedejo, izgubi s toploto, namesto da bi se pretvorila v uporabno energijo. S ponovnim zajetjem te energije in njeno uporabo oprema Alfa Laval omogoča tako manjšo porabo goriva kot tudi manj emisij.

Engine-WHR-640x360

Od odpadne toplote do uspeha

Rekuperacija odpadne toplote je edinstvena priložnost, ki je koristna tako za gospodarstvo kot za okolje. Ker gre do 35 % energije pogonskega goriva v izpuh kot odpadna toplota, omogoča rekuperacija te energije bistvene prihranke.

Sistemi za rekuperacijo odpadne toplote Alfa Laval Aalborg omogočajo izkoriščanje odpadne toplote dimnih plinov za proizvodnjo procesne pare in tople vode, proizvodnjo dodatne elektrike, ogrevanje kurilnega olja in/ali za daljinsko ogrevanje in hlajenje. Sistemi, ki temeljijo na našem izčrpnem strokovnem poznavanju področja toplotne energije, omogočajo soproizvodnjo toplote in energije, ki lahko resnično dvigne vašo učinkovitost.

Celovite prednosti

Naše znanje in desetletja izkušenj z vsega sveta nam omogočajo načrtovanje in dobavo sistemov, s katerimi je mogoče povečati ekonomske in okoljske dobičke do največje možne mere. Nudimo celovite rešitve, ki ne obsegajo le visokoučinkovitih kotlov za rekuperacijo odpadne toplote dimnih plinov, ampak tudi vso glavno dodatno opremo in nadzorne sisteme.

Z našim strankam prilagojenimi rešitvami boste bolje zadovoljili svoje operativne potrebe ter se istočasno lažje soočali z vedno višjimi cenami goriva ter vedno strožjimi okoljskimi predpisi. Z manjšo porabo goriva in s tem nižjimi stroški pa boste omejili tudi emisije.