Alfa Laval - Proizvodnja sladke vode z izhlapevanjem

Proizvodnja sladke vode z izhlapevanjem

Več kot 90 % vode na Zemlji obsega morska voda, ki pa je zaradi soli in nečistoč, ki jih vsebuje, neprimerna za večino namenov uporabe. Alfa Laval ponuja stroškovno učinkovite destilacijske enote za pretvarjanje morske vode v izredno čisto svežo vodo z nizko vsebnostjo raztopljenih trdih delcev.

desalination 640x360

Edinstven postopek »3 v 1«

 

Generator sveže vode Alfa Laval AQUA Blue v primerjavi z drugimi generatorji porabi le polovico energije za črpanje, saj porabi za pol manj morske vode. Destilacija poteka v enojnem paketu plošč, ki je sestavljen iz ene vrste posebej narejenih plošč iz titana. V generatorju AQUA Blue napredno tehnologijo plošč AQUA dopolnjujejo raznolike izboljšave za lažjo namestitev ter preprostejše upravljanje. Zahteva le malo vzdrževanja, paket plošč pa je mogoče drsno odpreti, kar omogoča preprost dostop do notranjosti brez potrebe po dodatnem servisnem prostoru.

 

Proizvodnja velikih količin sladke vode

 

Multiefektivni ploščni generatorji sladke vode Alfa Laval MEP omogočajo proizvodnjo velikih količin visokokakovostne sveže vode za domačo in tehnično uporabo. S tem, ko kot vir toplote uporablja odpadno toploto iz motorjev ali nizkotlačne pare, MEP destilira morsko vodo z uporabo toplotnih izmenjevalnikov s ploščami iz titana, ki so vgrajene v uparjalno-kondenzacijsko komoro. Vsak generator MEP je zasnovan po meri za specifičen obrat in je narejen iz materialov najvišje kakovosti, ki skupaj z optimizirano zasnovo procesa zagotavljajo najvišjo zanesljivost, najkrajši čas nedelovanja ter najbolj ekonomično življenjsko dobo izdelka.