Zračno hlajenje motorja

Obstaja veliko različnih načinov, kako doseči zanesljiv in ekonomičen toplotni nadzor. Alfa Laval ponuja številne zračno hlajene hladilnike za zmogljivo industrijsko hlajenje (na primer v industriji generatorjev elektrike), in to tudi v najskrajnejših razmerah.

Engine air cooling 640x360

Za najzahtevnejša področja uporabe

Hladilniki Alfa Laval FBLG so zgrajeni posebej za kapacitete, ki jih zahteva stranka, in zasnovani za obratovanje v zahtevnih razmerah in na prostem, in sicer tudi v najbolj neprizanesljivih okoljih.

Z nizko ravnjo hrupa med obratovanjem

Alfa Laval AlfaSolar SR je zaradi izvedb z različnimi možnostmi prilagajanja jakosti hrupa idealen hladilnik za montažo v zahtevna okolja, ki so občutljiva za hrup. Na voljo sta dve velikosti ter pet hitrosti ventilatorjev, pa tudi sistemi za popoln nadzor ventilatorjev, ki omogočajo stopenjski ali variabilni nadzor hitrosti.

Za namestitev v zabojnike

Hladilnik DCH za zabojnike je posebej prirejena rešitev, namenjena za montažo v 40 fitne (HC) kontejnerje. Na voljo je z različnimi površinskimi obdelavami in ima ekspanzijsko posodo ter vratca za servisiranje in pregledovanje. Vključuje dodaten statični tlak.

Za eksplozivna okolja

Hladilnike Alfa Laval AlfaSolar SE je mogoče uporabljati tudi za hlajenje motorjev, turbin in za procesno hlajenje, ker so narejeni posebej za eksplozivna okolja. Celotna enota je certificirana za uporabo v eksplozivni atmosferi (ATEX), električni motorji in varnostna stikala pa so razreda Ex-d (T3/T4). Kot del standardne opreme so vključeni tudi grelniki za preprečevanje kondenzacije ter antistatične lopatice ventilatorja.