Proizvodnja posrednih kemikalij

Ne glede na to, ali gre za proizvodnjo formaldehida, poliolov, organskih kislin, aminov ali za druge vmesne petrokemične proizvode, ima Alfa Laval strokovno znanje in izkušnje ter celovit nabor toplotnih izmenjevalnikov, kondenzatorjev, dekanterjev in separacijske opreme za izpolnjevanje potreb industrije. Poleg tega zanesljivost in odpornost opreme Alfa Laval ne zagotavljata le brezskrbnosti, ampak tudi dobiček postopkov za vmesne kemikalije.

Intermediate chemicals production 640x360

 

Optimizacija postopkov proizvodnje vmesnih kemikalij

Alfa Laval ponuja celovit nabor učinkovitih in vzdržljivih ploščnih, spiralnih in razstavljivih toplotnih izmenjevalnikov, kondenzatorjev, grelnikov za prevretje, dekanterjev in separacijske opreme za industrijo vmesnih petrokemičnih izdelkov. Ne glede na to, ali proizvajate formaldehid, poliole, organske kisline, amine ali druge vmesne petrokemične proizvode, ima Alfa Laval opremo, ki izpolnjuje vaše potrebe.

Kompaktni ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval omogočajo tesnejše temperaturno približevanje med vročim in hladnim medijem v vaših toplotnih izmenjevalnikih, tako da se s tem rekuperira bistveno več toplote kot v tradicionalnih cevnih oplaščenih enotah. S tem se omogoči rekuperacijo in ponovno uporabo energije ter tako zmanjša emisije CO2 iz vašega obrata.

Tako na primer toplotni izmenjevalniki Alfa Laval bistveno zmanjšajo mašenje. To pomeni, da vaše opreme ni treba čistiti tako pogosto, s čimer se do največje mere skrajša čas nedelovanja. Poleg tega je opremo mogoče preprosto očistiti z visokotlačnim brizganjem vode ali s pomočjo modula za čiščenje na mestu (CIP). 

Indijska družba Balaji Amines Ltd. je dober primer tega, kako je naložba v ploščne toplotne izmenjevalnike Alfa Laval Compabloc presegla pričakovanja. Poraba pare se je zmanjšala za 40 % v primerjavi z uporabo cevnih oplaščenih enot. S tem se je revolucioniral toplotni izkoristek obrata ter bistveno skrajšal čas, potreben za realizacijo donosnosti naložbe. Izbira izmenjevalnika Alfa Laval Compabloc za proizvodnjo amina se je tukaj izkazala za odlično, saj je enota zanesljiva, učinkovita in vzdržljiva tudi pri obdelavi agresivnih medijev pri visokih temperaturah in visokem tlaku. Compabloc, ki skoraj ne potrebuje vzdrževanja, je mogoče očistiti v nekaj urah namesto v nekaj dneh, kolikor traja čiščenje cevnih oplaščenih enot.  

Downloads