Proizvodnja polimerov in vlaken

Za proizvodnjo polimerov in vlaken je treba zagotoviti učinkovito ravnanje z vlaknastimi tekočinami, kar je zahtevna naloga za opremo. Odporna oprema, kot so razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval WideGap, Alfa Laval Compabloc in spiralni toplotni izmenjevalnik Alfa Laval, z lahkoto obdeluje vlaknaste medije, do največje mere povečuje učinkovitost proizvodnje ter prihranek energije, ob tem pa zmanjša vpliv na okolje.

Alfa Laval equipments for industrial polymers and fibres production.

Optimizacija proizvodnje polimerov in vlaken

Bodisi da proizvajate lateks, polietilen, polipropilen, polistiren ali PVC, ima družba Alfa Laval strokovno znanje in izkušnje ter širok nabor opreme in storitev za optimizacijo proizvodnje polimerov in vlaken za industrijo petrokemičnih izdelkov.

Nenačrtovane prekinitve obratovanja zaradi zamašitve so lahko zelo drage. Da se zagotovi učinkovitost postopka brez zamašitev, zastojev ali časa nedelovanja, so ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval WideGap in polvarjeni ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval priporočljiva izbira za področja z velikim tveganjem mašenja, kot je hlajenje vode za pelete.

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalnik Alfa Laval WideGap je prilagojen za uporabo z vlaknastimi mediji. Vzorec plošč ter natančna zasnova celotnega toplotnega izmenjevalnika zagotavljata, da gredo vlaknasti mediji skozi toplotni izmenjevalnik brez težav. Poleg tega se spiralne toplotne izmenjevalnike Alfa Laval pogosto uporablja za zahtevnejše naloge, s tekočinami, ki vsebujejo veliko delcev ali vlaken.