Proizvodnja metanola

Zanesljivost, energijska učinkovitost in kakovost izdelka so najpomembnejši vidiki vseh obratov za proizvodnjo metanola. Alfa Laval ima veliko izkušenj z zagotavljanjem strokovnega znanja kot tudi preverjene opreme in storitev, ki omogočajo netežavno obratovanje ter brezskrbnost za lastnike obratov metanola.

Methanol production 640x360

 

Optimiziranje proizvodnje metanola in osnovnih kemikalij

Pri proizvodnji metanola je hitro ohlajanje procesnega plina, ki prihaja iz peči pri izredno visokih temperaturah, bistvenega pomena. Ogrevalni kotli za rekuperacijo odpadne toplote procesnih plinov (WHB) in hladilci procesnih plinov (PGC) Alfa Laval OLMI so posebej zasnovani za ta postopek. 

 

Med sintezo metanola je izredno kompakten in učinkovit toplotni izmenjevalnik za vstopni tok/odplake Alfa Laval Packinox mogoče namestiti pred reaktor, da dvigne temperaturo vstopnega plina s pomočjo toplote, rekuperirane iz odplak iz reaktorja. V primerjavi s tradicionalno cevno oplaščeno enoto Packinox ne le omogoča kapitalske prihranke pri stroških namestitve, kot so stroški temeljev in cevi, ampak tudi zniža obratovalne stroške in stroške vzdrževanja ter zmanjša porabo energije.

 

Zaradi kompaktne velikosti in neprekosljive zmogljivosti prenosa toplote so toplotni izmenjevalniki Alfa Laval Compabloc odlična izbira za kondenziranje, prevretje ter rekuperacijo toplote pri destilaciji kot tudi na področju aminov v obratu. Naši razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki so tudi odlični hladilci produkta. 

 

Alfa Laval ima tudi širok portfelj izdelkov za podporne sisteme v obratu, kot so enote za čiščenje odpadnih voda, ter visokohitrostne separatorje za čiščenje mazalnega olja.