Proizvodnja osnovih kemikalij

Za uspešno proizvodnjo osnovnih kemikalij morajo biti proizvodni stroški nizki, kakovost, doslednost in učinkovitost pa velike. Alfa Laval ima najširši izbor toplotnih izmenjevalnikov in separacijskih sistemov. Vse od kompaktnih toplotnih izmenjevalnikov in zračno hlajenih enot do specializiranih cevnih oplaščenih enot ter separatorjev in dekanterjev, naša oprema je zasnovana za opravljanje težavnih nalog – zanesljivo in stroškovno učinkovito.

base chemicals production 640x360

Optimizacija proizvodnje osnovnih kemikalij v petrokemični industriji

Povpraševanje po petrokemičnih izdelkih se povečuje zaradi rasti življenjskih standardov in vedno večjega povpraševanja po širokem spektru izdelkov, vse od embalažnih materialov in plastičnih vrečk, gospodinjskih aparatov, kot so hladilniki, pa vse do avtomobilov. To je privedlo do večje uporabe osnovnih kemikalij, kot so etilen, propilen, amonijak/sečnina, metanol, butadien in aromati, ki izhajajo iz nafte, zemeljskega plina ali premoga.

Za večjo dobičkonosnost proizvodnje osnovnih kemikalij je potrebna največja možna učinkovitost obrata. Alfa Laval vam ponuja širok spekter rešitev, da dosežete ta cilj. Pomagamo vam izbrati izredno učinkovito opremo, ki bo ustrezala vašim specifičnim zahtevam, da bo tako mogoče zmanjšati porabo energije in znižati stroške obrata, ob tem pa povečati zanesljivost obrata in njegovo proizvodnjo. Tako je na primer Alfa Laval Compabloc idealen za proizvodnjo propilena. Ta kompaktni visokozmogljivi toplotni izmenjevalnik izboljša proizvodno učinkovitost v praktično katerem koli prostoru – bodisi v obstoječem bodisi v novem obratu.

Poleg širokega izbora toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval ponuja širok portfelj separacijske opreme, vključno z visokohitrostnimi centrifugami za čiščenje mazalnih olj za kompresor, kot tudi dekanterje za zmanjševanje količine procesne vode ali odpadne vode. 

Obrnite se na nas še danes, da izveste, kako vam lahko pomagamo izboljšati vaše obratovanje.