Proizvodnja finih in posebnih kemikalij

Za proizvodnjo finih in posebnih kemikalij – kot so lepila, smole, surfaktanti, polimerni aditivi, kemikalije za čiščenje vode in drugo – so potrebne posebne tehnologije, ki so tako zanesljive kot stroškovno učinkovite. Alfa Laval tesno sodeluje s proizvajalci petrokemije z namenom optimizacije postopkov ogrevanja, hlajenja, kondenziranja, prevretja in prenosa toplote ter zaradi povečanja dobičkonosnosti.

Fine & Specialty chemicals production 640x360

Optimizacija proizvodnje finih in posebnih kemikalij

Fine in posebne kemikalije se proizvaja v manjših količinah kot pri masovni proizvodnji kemikalij, običajno z mislijo na zelo specifičen namen. Ne glede na to, ali proizvajate surfaktante, kemikalije za čiščenje vode, pesticide, polimerne aditive, smole, lepila, vitamine ali druge snovi, so učinkoviti postopki prenosa toplote bistvenega pomena za vaš posel.

Alfa Laval Compabloc, spiralni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval, enote AlfaVap, AlfaCond, AlfaRex in AlfaNova so posebej zasnovani za izpolnjevanje zahtev industrije finih in posebnih kemikalij. Vse te enote so kompaktne, preproste za namestitev ter za vzdrževanje. S tem se zniža stroške in zmanjša potrebni tloris za opremo, ob tem pa se poveča učinkovitost in donos. Poleg tega je majhen zadrževalni volumen teh enot očitna prednost, še posebej pri nevarnih, korozivnih ali agresivnih medijih.

Odpravljanje zahtevnih izzivov pri proizvodnji finih in posebnih kemikalij

 

Alfa Laval ponuja tako napredno opremo kot tudi strokovno znanje in izkušnje. V obratu Hexion za posebne kemikalije v Rotterdamu na Nizozemskem se v ogromnih količinah vode, ki se uporablja v proizvodnem procesu, zbirajo neželeni odpadni proizvodi. Z uvedbo celovitega uparjalnega sistema v proces so težave dobesedno izpuhtele v zrak, proizvodna zmogljivost pa se je povečala, ne da bi nastale ogromne količine neželenih odpadnih proizvodov.

 

Proizvodnja finih in posebnih kemikalij po posameznih serijah

Serijsko proizvajanje finih in posebnih kemikalij je nekaj običajnega, zato sta doslednost in kakovost ključni. Povratni hladilci, hladilci produkta ter plaščni grelniki/hladilci Alfa Laval opravijo svojo nalogo ter zagotavljajo proizvodno kakovost ter učinkovitost skozi celoten proces.