Proizvodnja žveplene kisline

Učinkovitost postopka je ključna za uspešno proizvodnjo žveplove kisline. Proizvajalci se vedno bolj obračajo na družbo Alfa Laval za procesno znanje in izkušnje, proti koroziji odporno opremo z izredno učinkovitostjo prenosa toplote ter obširne storitve, ki podpirajo optimalno zmogljivost. Kot dolgoletni partner industrije Alfa Laval pomaga povečati učinkovitost obrata, znižati stroške in izboljšati okoljsko zmogljivost.

Alumina

Preverjene rešitve za učinkovito proizvodnjo žveplove kisline

Industrija žveplove kisline se sooča z izzivi, kot so energijska učinkovitost, zniževanje stroškov in okoljska vprašanja. Alfa Laval ji z več kot 40 leti izkušenj s proizvodnjo žveplove kisline pomaga pri soočanju s temi izzivi.

Naš širok portfelj proti koroziji odpornih toplotnih izmenjevalnikov, ki lahko preverjeno prestanejo težavne pogoje v obratih s kislinami, zagotavlja izjemen prenos toplote, ki je potreben za učinkovitost postopka. Vsa oprema družbe Alfa Alval, od hladilcev šibkih kislin, hladilcev sušilnih stolpov in vmesnih hladilcev adsorpcijskih stolpov do končnih absorpcijskih stolpov, hladilcev produktnih kislin, hladilcev oleuma in izmenjevalnikov oleuma, zagotavlja precejšnjo toplotno učinkovitost za prenos toplote, rekuperacijo toplote in druge naloge, povezane s proizvodnjo žveplove kisline. Dodatna prednost te opreme so nizki stroški namestitve, obratovanja in vzdrževanja.

Materiali z veliko zmogljivostjo

Proizvodnja žveplove kisline obsega izredno agresivna obratovalna okolja. Alfa Laval ima širok izbor proti koroziji odpornih materialov za plošče in vzdržljiva, visoko odporna tesnila, prilagojena tako, da ustrezajo najzahtevnejšim nalogam za proizvodnjo žveplove kisline. Na podlagi obširnega strokovnega znanja in izkušenj v industriji vam pomagamo izbrati pravi material, ki bo ustrezal postopku za žveplovo kislino, ter tako zagotovimo zanesljivo obratovanje in daljši čas razpoložljivosti za delovanje.

Dobiček iz rekuperacije odpadne toplote

Bistvene količine toplote, ki se sprošča pri proizvodnji žveplove kisline velikega obsega, predstavljajo potencialni dohodek, ki ga je mogoče izkoristiti. Kot eden največjih strokovnjakov s področja tehnologije rekuperacije toplote na svetu Alfa Laval ponuja zaupanja vredne tehnologije in dolgoletno strokovno znanje o industriji, s pomočjo katerega lahko ponovno pridobite dragoceno energijo ter jo komercialno uporabite. 

Energijo, ponovno pridobljeno s pomočjo razstavljivih in polvarjenih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval, je mogoče uporabiti za ogrevanje dovodne vode za kotel za postopek predogrevanja, oskrbo sosednjih obratov z energijo ali za daljinsko ogrevanje domov in mest. Kar koli izberete, je naložba v rekuperacije odpadne toplote, s pomočjo katere boste lahko izboljšali svoj končni finančni rezultat, minimalna, prihranek pa maksimalen.

The sulphuric acid plant and district heating

After reconstructing the cooling system to include plate heat exchangers in a closed loop cooling circuit, the temperature of the cooling water was raised and can now be used for district heating.

Read the whole story about Kemira and the semi-welded plate heat exchangers provided by Alfa Laval