Proizvodnja urea

Zanesljivost, energijska učinkovitost, nižji stroški ter skrb za okolje so bistveni dejavniki pri proizvajanju sečnine. Alfa Laval lahko izdela posebno opremo za sečnino iz vseh materialov kot tudi širok nabor toplotnih izmenjevalnikov ter visokohitrostnih centrifugalnih separatorjev, ki izpolnjujejo zahteve postopkov v obratu za sečnino.

Urea 640x360

S pomočjo obsežnega portfelja varjenih, polvarjenih in razstavljivih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov družbe Alfa Laval je mogoče optimizirati zmogljivost obratov za proizvodnjo sečnine po vsem svetu.

Serija specializirane opreme za sečnino Alfa Laval OLMI se z lahkoto sooči s težkimi razmerami, zapletenimi inštalacijami ter kritičnimi področji uporabe. Serija obsega odstranjevalce sečnine, kondenzatorje karbamatov, reaktorje za sintezo sečnine ter čistilce. Alfa Laval lahko te enote izdela iz praktično vseh glavnih materialov za vzdržljivo, zanesljivo, visokozmogljivo opremo za sečnino. 

Še en dober dodatek vsakemu obratu za sečnino je kompakten in izredno učinkovit Alfa Laval Compabloc. Ta lasersko varjeni toplotni izmenjevalnik je lahko idealna izbira za kompresorsko medfazno hlajenje, kondenzacijo amonijaka ali kot kotel za prevretje odstranjevalca sečnine, saj zagotavlja izjemen učinek termičnega odsesavanja.

Alfa Laval ima tudi širok nabor opreme za uporabo v podpornih sistemih v obratu, vključno z opremo za čiščenje odpadnih voda, ter visokohitrostne separatorje za čiščenje mazalnega olja ter turbinske kondenzatorje.