Proizvodnja NPK

Rastoči stroški, okoljski predpisi in globalno povpraševanje po hrani od proizvajalcev dušično-fosforno-kalijevih gnojil (NPK) zahtevajo, da izboljšajo učinkovitost svoje proizvodnje. . To je težavno zaradi izredno kompleksnih in korozivnih postopkov. Ne glede na to, ali gre za proizvodnjo gnojil z enim ali več hranili, se lahko proizvajalci zanesejo na vzdržljive, proti koroziji odporne ploščne toplotne izmenjevalnike Alfa Laval Diabon, ki bodo dolgo zdržali in povečali produktivnost.

NPK 640x360

Izboljševanje učinkovitosti proizvodnje gnojil NPK

Proizvodnja gnojil NPK obsega mešanje natančnega razmerja dušika, fosforja in kalija v izredno korozivnih okoljih. Alfa Laval lahko pomaga podaljšati čas razpoložljivosti za delovanje, povečati rekuperacijo toplote ter realizirati hitro donosnost naložbe.

Serija toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval Diabon ima edinstvene grafitne plošče ki so izjemno odporne proti koroziji. Vzdržijo tudi najtežje okoljske pogoje, zagotavljajo dolgo življenjsko dobo opreme z najdaljšim možnim časom razpoložljivosti za obratovanje ter minimalno mašenja, obremenitev in preobremenjenosti.

Naši kompaktni in prilagodljivi toplotni izmenjevalniki Diabon z grafitnimi ploščami običajno zavzamejo le do 40 % prostora, potrebnega za primerljive cevne oplaščene toplotne izmenjevalnike in toplotne izmenjevalnike z ogljikovim blokom. S tem se pridobi dragocen prostor, kar omogoča preprosto namestitev v omejenih prostorih, kar poveča kapaciteto obstoječega obrata.  

S pomočjo učinkovitih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov Diabon® je belgijski obrat za gnojila dobil »licenco za obratovanje«

Staromodni odprti hladilni sistem bi zaradi odpadnih tokov, onesnaženih s klorovodikovo kislino, lahko ogrozil dobičkonosnost obrata družbe Tessenderlo Chemie za gnojila iz kalijevega fosfata v Hamu v Belgiji. Družba Alfa Laval je imela rešitev. 

Preberite več o tem primeru