Proizvodnja nitritnih kislin

Korozijsko odporna oprema je bistvena za proizvodnjo dušikove kisline, kar pomeni, da so lahko že sami stroški materiala zelo visoki. Zaradi pametne, kompaktne in izredno učinkovite zasnove oprema Alfa Laval najbolje uporabi eksotične materiale za optimizacijo zmogljivosti obrata, ob tem pa zagotavlja minimalne stroške investicijskega vzdrževanja.

Nitric-acid 640x360

Hlajenje in kondenziranje plinov v obratih za dušikovo kislino se odvija v izredno korozivnih okoljih. S tesnim sodelovanjem s stranko lahko Alfa Laval priporoča optimalen material za večino področij uporabe ter zagotovi dolgo življenjsko dobo opreme.  

Zaradi kompaktne, v celoti varjene strukture brez tesnil je lasersko varjeni toplotni izmenjevalnik Alfa Laval Compabloc pogosto najboljša izbira za obvladovanje težavnih nalog kondenziranja. 

Za hlajenje so primerni polvarjeni ali razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval, ki zagotavljajo ustrezno temperaturo, tlak in koncentracijo dušikove kisline.  

Poleg glavne procesne linije za dušikovo kislino ima Alfa Laval širok nabor opreme za uporabo v podpornih sistemih v obratu, vključno z opremo za parno kondenzacijo, čiščenje odpadnih voda, ter visokohitrostne separatorje za čiščenje mazalnega olja.