Proizvodnja fosforne kisline

Korozija, učinkovitost virov in okoljska skladnost so le nekatere od izzivov, s katerimi se soočajo sodobni proizvajalci fosforjeve kisline. Z obsežnim znanjem in izkušnjami, širokim portfeljem opreme ter naborom storitev je Alfa Laval proizvajalcem v pomoč pri soočanju s temi izzivi. Naši energijsko učinkoviti sistemi, ki so odlična izbira za mokre in toplotne postopke, znižajo stroške, izboljšajo kakovost produkta ter povečajo donos.

Phosphoric acid 640x360px

Optimizacija postopkov za proizvodnjo fosforjeve kisline

Za pretvorbo surove fosforjeve rude v fosforjevo kislino in dihidrat kalcijevega sulfata (sadra) je potrebno pametno ravnanje z izredno korozivno fosforjevo kislino, žveplovo kislino in, v fazi hlajenja, staranja in uparjanja, sadro.

Širok nabor razstavljivih ploščnih in spiralnih toplotnih izmenjevalnikov družbe Alfa Laval omogoča večjo toplotno učinkovitost, visokohitrostni separacijski sistemi pa iz procesnih tokov učinkovito odstranjujejo nečistoče, kot je sadra.

Boost profits - recycle your energy

Boost profits - recycle your energy:Investments in waste heat recovery are often very profitable. Payback periods are typically less than a year.

Waste heat recovery