Proizvodnja amoniskih nitratov

Povečevanje energijske učinkovitosti do največje mere je bistveno za uspeh. Za to so potrebni zelo tesni temperaturni pristopi. Tehnologije prenosa toplote Alfa Laval proizvajalcem amonijevega nitrata po vsem svetu pomagajo znižati energijske stroške ter izboljšati produktivnost.

Ammonium-nitrate 640x340

Alfa Laval ima obsežno znanje in izkušnje, opremo in storitve, ki proizvajalcem amonijevega nitrata pomagajo povečati učinkovitost in produktivnost.

Pri proizvodnji amonijevega nitrata z nevtralizacijo dušikove kisline in amonijevega plina nastajajo velike količine pare. Prilagodljive in zanesljive tehnologije družbe Alfa Laval za rekuperacijo toplote lastnikom obratov omogočajo večjo svobodo pri odločanju, kje uporabljati vire ogrevanja ali hlajenja v postopku, saj naša oprema omogoča, da zasnujejo procesne naloge s temperaturnim pristopom, ki je nizek tudi do 2 °C. 

Za uparjalne postopke lahko Alfa Laval ponudi celoten nabor kondenzatorjev in uparjalnikov, ki lahko izpolnjujejo zahteve za praktično katero koli obratovalno temperaturo, kot tudi uparjalne sisteme na ključ za ponovno pridobivanje dragocenega amonijevega nitrata iz tokov odpadnih voda.