Proizvodnja amoniaka

Da njihova proizvodnja ostane dobičkonosna, morajo svetovni proizvajalci amonijaka nenehno izboljševati splošno energijsko učinkovitost. Z obširnim procesnim znanjem in izkušnjami ter širokim naborom opreme in storitev lahko družba Alfa Laval pomaga optimizirati energijsko zahtevne postopke z amonijakom s pomočjo kompaktnih in izredno učinkovitih toplotnih izmenjevalnikov.

Ammonia production

Na tekočem s proizvodnjo amonijaka

Proizvajalci amonijaka se lahko zanesejo na znanje in izkušnje, širok nabor opreme in globalne storitve ter podporo družbe Alfa Laval za zmanjšanje porabe energije in povečanje donosa.

Portfelj toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval OLMI na primer izpolnjuje potrebe večine bistvenih visokotemperaturnih, visokotlačnih postopkov z amonijakom. Serija obsega kotle za odpadno toploto, grelnike procesnega plina, parne bobne in predgrelnike dovodne vode za kotel. 

Z namestitvijo posebej zasnovanega toplotnega izmenjevalnika Alfa Laval Packinox za dovod/odplake pred pretvornik je mogoče optimizirati sintezo amonijaka v vašem obratu.

Packinox dvigne temperaturo dovodnega plina s pomočjo presežne toplote iz reaktorskih odplak. V primerjavi s konvencionalnimi cevno oplaščenimi enotami Alfa Laval Packinox ne le omogoča kapitalske prihranke pri stroških namestitve, ampak tudi zniža obratovalne in vzdrževalne stroške ter zmanjša porabo energije.

S svojo kompaktno velikostjo ter neprekosljivimi zmogljivostmi prenosa toplote je lahko Alfa Laval Compabloc, inovativni lasersko varjeni toplotni izmenjevalnik, idealna izbira za uporabo kot kompresorski medfazni hladilec kot tudi za rekuperacijo toplote na mestih za predgretje ter mestu izmenjalnika. 

V delu z amini lahko Alfa Laval Compabloc, razstavljivi ali polvarjeni razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalnik, pomaga povečati energijsko učinkovitost za predogrevanje, izmenjavo, prevretje in kondenzacijo. Majhni zadrževalni volumni zmanjšajo tako količino potrebnega amina kot degradacijo amina.  

Alfa Laval ima širok nabor opreme za uporabo v podpornih sistemih v obratu, vključno z opremo za čiščenje odpadnih voda, ter visokohitrostne separatorje za čiščenje mazalnega olja.