Proizvodnja vodikovega peroksida

Za proizvodnjo vodikovega peroksida je potrebna visoko učinkovita uporaba surovin in energije. Alfa Laval ima obsežno procesno znanje in izkušnje ter širok nabor kompaktnih toplotnih izmenjevalnikov, ki izpolnjujejo zahteve industrije. Posebej zasnovane plošče zagotavljajo veliko toplotno učinkovitost ter veliko turbulenco ter prekašajo običajne cevne oplaščene enote, a zavzamejo manj prostora. S tem se zniža obratovalne in energijske stroške.

hydrogen-peroxide-productio 640x360

Izboljševanje energijske učinkovitosti postopkov za proizvodnjo vodikovega peroksida

Za proizvodnjo vodikovega peroksida so potrebni pravo znanje in izkušnje, oprema in storitve. Za energijsko učinkovitost in trajnostnost v vseh toplotno intenzivnih postopkih se lahko obrnete na Alfa Laval.

Alfa Laval ponuja rešitve brez tesnil za težavne naloge, kot je predhodno ohlajanje vstopnega oksidanta ali hlajenje izhodnih plinov. Naši spiralni in polvarjeni toplotni izmenjevalniki Compabloc, AlfaRex, ki so izredno primerni za agresivne tekočine, so kompaktni in izredno učinkoviti. S temi prostorsko varčnimi zasnovami za proizvodnjo vodikovega peroksida lahko prihranite denar in dragocene vire.