Proizvodnja natrijevega karbonata

Za proizvodnjo natrijevega karbonata za komercialno rabo so potrebni energijsko intenzivni postopki. Zajemanje toplotne energije iz enega procesnega toka za uporabo v drugem je pameten način maksimalnega zniževanja energijskih stroškov ter maksimalnega povečevanja produktivnosti. Širok nabor kompaktnih, vzdržljivih in učinkovitih toplotnih izmenjevalnikov družbe Alfa Laval pomaga industriji natrijevega karbonata doseči ravno to.

Soda ash 640x360px

Na tekočem z industrijo natrijevega karbonata

Kar najboljše izkoriščanje razpoložljivih materialov, zniževanje proizvodnih stroškov in povečevanje donosa so ključni dejavniki uspeha proizvajalcev natrijevega karbonata. Vendar so jim pri tem v napoto korozivni mediji.

Kompaktni in proti koroziji odporni ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval zagotavljajo veliko zmogljivost, vzdržljivost in brezskrbnost. Naši visoko učinkoviti toplotni izmenjevalniki, ki so narejeni iz proti koroziji odpornega titana, odpravijo težave, povezane z običajnimi cevnimi oplaščenimi izmenjevalniki. Poleg tega je ploščne toplotne izmenjevalnike mogoče preprosto odpreti in očistiti na mestu, kar drastično zniža stroške vzdrževanja.

Spiralni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so dobra alternativa za vse te naloge, s čimer se zmanjša padec tlaka plina.

Varčevanje s prostorom – in večja produktivnost

Saving space - and increasing productivity Več let je družba Brunner Mond uporabljala cevne toplotne izmenjevalnike Caisse kot kondenzatorje v destilarni amonijaka v svojem obratu za natrijev karbonat v Northwichu v Angliji. Vendar se je sčasoma začela soočati s težavami korozije in puščanja, rešitev pa je bil ploščni toplotni izmenjevalnik Alfa Laval.

Preberite več o tem primeru

Boost profits - recycle your energy

Waste heat recoveryInvestments in waste heat recovery are often very profitable. Payback periods are typically less than a year.

Waste heat recovery