Izparevanje kavstične sode (NaOH)

Alfa Laval ponuja celovite, kompaktne in energijsko učinkovite sisteme za evaporacijo kavstične sode. Zaradi posebnega koncepta z nizkimi obratovalnimi temperaturami ter proti koroziji odporne zasnove je življenjska doba opreme daljša, zanesljivost obrata pa je večja.

Caustic soda production

Na tekočem z evaporacijo kavstične sode

Sistemi za evaporacijo kavstične sode Alfa Laval zagotavljajo najbolj energijsko učinkovito rešitev za koncentriranje celičnega prostora kavstične raztopine na 50-odstotne komercialne koncentracije. 

Naši kompaktni in izredno učinkoviti uparjalniki AlfaVap, kondenzatorji AlfaCond in predgrelniki delujejo skupaj kot sistemi z dvojnim, trojnim in četvernim učinkom in zagotavljajo najbolj energijsko učinkovite obrate. Zaradi naših prostorsko varčnih zasnov je potrebnega manj prostora kot pri običajnih cevnih oplaščenih toplotnih izmenjevalnikih. Dve etaži lahko obdelata iste postopke kot običajna zasnova s štirimi etažami. S tem se bistveno zniža stroške namestitve. 

Prilagodljivi, energijsko učinkoviti sistemi za evaporacijo kavstične sode

Modularna zasnova omogoča preprosto povečanje kapacitete evaporacije sistemov Alfa Laval. Zaradi majhne višine naši sistemi porabijo manj elektrike in imajo nižje procesne temperature kot običajni evaporacijski sistemi in tako zagotavljajo bistvene energijske prihranke. Zaradi nižjih procesnih temperatur so nižje tudi stopnje korozije, manj je korozijskih produktov v korozivnem sredstvu, življenjska doba opreme pa je daljša. Manjši zadrževalni volumni tekočine pomenijo hitrejši zagon in zaustavitev, zaradi česar je tudi čas nedelovanja krajši.

Optimizacija postopkov s sistemi s trojnim ali štirikratnim učinkom

Evaporacijski sistem s trojnim učinkom Alfa Laval običajno ponuja najboljše razmerje med stroški in zmogljivostjo. Vendar je na področjih, kjer so stroški pare in elektrike nižji, z izbiro sistema z dvojnim učinkom mogoče doseči nižje stroške namestitve ter dobro obratovalno ekonomiko. Na drugih področjih – še posebej, kjer so stroški pare visoki, je izbira sistema s štirikratnim učinkom lahko privlačna, saj omogoča bistvene prihranke ter hitro poplačilo naložbe, kar upravičuje to dodatno investicijo.

Prilagodljiva dobava 

Alfa Laval ima znanje in izkušnje, globalno prisotnost in storitve, primerne za oblikovanje in izgradnjo celovitih obratov za evaporacijo kavstične sode, bodisi kot pakirane enote z instrumenti bodisi kot na nosilne elemente nameščene enote.

Stranke, ki imajo lasten inženiring in specialistične izvajalske zmogljivosti, se zanesejo na družbo Alfa Laval, da jim bo zagotovila osnovno inženirsko opremo in osnovno opremo za evaporacijo z zagotovljeno razpoložljivostjo in storilnostjo. Stranke brez teh lastnih zmogljivosti se lahko obrnejo na Alfa Laval za individualno prilagojene rešitve.

Akzo Nobel steps ahead with new technology for caustic evaporation

Akzo Nobel steps ahead with new technology for caustic evaporationWhen Akzo Nobel invested in a new plant to concentrate caustic soda, it decided in favor of a solution with plate evaporators resulting in substantial savings in installation and maintenance costs.

Read the case story