Papirnica

Za odstranjevanje vode iz razredčenega materiala za proizvodnjo papirja so potrebne ogromne količine mehanske in toplotne energije. Tehnologije družbe Alfa Laval za prenos toplote, separacijo in ravnanje s tekočinami, zasnovane za uporabo v papirnicah v postopkih vse od deaeracije do premazovanja, do največje mere povečujejo zanesljivost, rekuperacijo toplote, znižujejo stroške ter izboljšujejo produktivnost.

Paper bleaching plant 640x360

Izboljševanje učinkovitosti proizvodnje v papirnici 

Vsaka papirnica je edinstvena, izzivov, s katerimi se soočajo upravljavci papirnic, pa je mnogo. Upravljavci papirnic morajo poiskati načine, kako ohraniti dobičkonosnost navkljub vedno višjim stroškom delovne sile, celuloze in energije, pri tem pa ohraniti produktivnost papirnice in kakovost izdelka.

Zato da je iz surovin mogoče dobiti največ z majhno porabo energije in vode, ob tem pa ohraniti dobre lastnosti končnih izdelkov, je potrebno tako poznavanje procesa kot tudi prava tehnologija, oprema in storitve za podaljševanje delovanja. Alfa Laval razume, koliko je potrebno za doseganje vsega tega v celotni papirnici.

Izboljševanje energijske učinkovitosti

Energija predstavlja do 30 odstotkov proizvodnih stroškov v papirnici. Tako ni presenečenje, da se morajo papirnice, ki porabijo veliko energije, osredotočiti na energijsko učinkovitost. Alfa Laval ponuja širok nabor rešitev za optimizacijo uporabe energije v papirnicah. Te izboljšajo kakovost, produktivnost in zanesljivost, pri tem pa omogočajo prihranke pri končnem finančnem rezultatu.

Preprosta uporaba fluidov iz postopkov z vlakni

Fluidi z vlakni v vaši papirnici? To ni težava. Ni pomembno, da en ali oba procesna fluida vsebujeta vlakna in druge trdne delce. Oprema družbe Alfa Laval za prenos toplote, separacijo in ravnanje s fluidi z lahkoto obdela procesne fluide, ki vsebujejo vlakna ter druge trdne delce, pri tem pa zagotavlja veliko toplotno učinkovitost in največjo možno rekuperacijo toplote. Druge prednosti so nizki stroški namestitve, obratovanja in vzdrževanja ter tudi popoln dostop do obeh strani plošč, kar omogoča preprosto, a temeljito čiščenje, če je to potrebno.

Večja produktivnost s pomočjo učinkovitega sušenja

Sistemi za paro in kondenzat so ključnega pomena za povečanje produktivnosti do največje mere ter zmanjšanje porabe energije do največje mere. Ker so kompaktni, učinkoviti in zelo zanesljivi, so toplotni izmenjevalniki Alfa Laval v široki uporabi v vseh teh sistemih. Da je mogoče izpolniti zahteve teh področij uporabe z visoko temperaturo in/ali visokim tlakom, Alfa Laval ponuja širok nabor odpornih toplotnih izmenjevalnikov, vključno z razstavljivimi, polvarjenimi in popolnoma varjenimi zasnovami.

Učinkovito čiščenje odpadnih voda

Čiščenje velikih količin odpadnih voda ter odpadnega blata je zahtevno za mnoge papirnice. Alfa Laval ponuja celoten spekter opreme za odpadne vode, ki pomaga zmanjšati vpliv na okolje ter zagotoviti čim večji prihranek energije. Oprema, ki se uporablja za vodo, obsega membranski bioreaktor (MBR), sekvenčni šaržni reaktor (SBR), toplotne izmenjevalnike ter opremo za terciarno filtracijo s pomočjo membran ali filtra delcev. Za blato Alfa Laval ponuja celoten nabor opreme za zgoščevanje in odstranjevanje vode. 

Grow your pulp mill profits with more efficient separation

Alfa Laval offers pulp mills a wide range of solutions for extraction of by-products and recovery of process chemicals. Our separation equipment brings you benefits such as high yield, high product quality, low operating costs and compact installations.


Learn how Alfa Laval's separation solutions can improve your bottom line

Boost profits - recycle your energy

Waste heat recoveryInvestments in waste heat recovery are often very profitable. Payback periods are typically less than a year.

Waste heat recovery

Čiščenje industrijske odpadne vode in obdelava odpadkov

Industrial water and waste solutions

Alfa Laval ponuja različne rešitve za čiščenje vode in obdelavo odpadkov na lokaciji ter za ponoven zajem vode, rekuperacijo toplote in tudi izdelkov iz vašega procesa. 

> Več o rešitvah za čiščenje industrijske odpadne vode in obdelavo odpadkov