Obrat za mehansko proizvodnjo celuloze

Obrati za mehansko proizvodnjo celuloze, ki porabijo veliko energije, ustvarijo ogromne količine toplote. S pomočjo strokovnega znanja in izkušenj Alfa Laval ter širokega spektra zanesljive opreme, ki zahteva malo vzdrževanja, za prenos toplote, separacijo ter ravnanje s fluidi je mogoče ponovno pridobiti in ponovno uporabiti toploto, ob tem pa optimizirati postopke, zmanjšati vpliv na okolje ter izboljšati končne finančne rezultate.

Mechanical pulp mill 640x360

Povečevanje učinkovitosti v obratih za mehansko proizvodnjo celuloze 

Vsaka tovarna celuloze je edinstvena, izzivov, s katerimi se soočajo upravljavci, pa je mnogo. Upravljavci obratov morajo poiskati načine, kako naj proizvodnja ostane dobičkonosna navkljub vedno višjim stroškom delovne sile, kemikalij in energije, pri tem pa ohraniti produktivnost obrata.

Izboljševanje energijske učinkovitosti v obratih za mehansko proizvodnjo celuloze

Energija predstavlja do 30 % proizvodnih stroškov v obratu. Tako ni presenečenje, da se morajo obrati, ki porabijo veliko energije, osredotočiti na energijsko učinkovitost. Alfa Laval ponuja širok nabor rešitev za optimizacijo uporabe energije v tovarnah celuloze. Toploto, ponovno pridobljeno iz hladilnega filtrata iz zgoščevalcev, je na primer mogoče ponovno uporabiti za ogrevanje obtočne vode v strojih za papir. S takšnimi rešitvami je mogoče izboljšati kakovost, produktivnost in zanesljivost, pri tem pa zagotoviti prihranke pri končnem finančnem rezultatu.

Preprosto ravnanje z vlaknastimi procesnimi fluidi

Oprema družbe Alfa Laval za prenos toplote, separacijo in ravnanje s fluidi, kot so naš WideGap in spiralni toplotni izmenjevalniki, z lahkoto obdela zelo viskozne procesne fluide, ki vsebujejo vlakna, ter druge trdne delce, pri tem pa zagotavlja veliko toplotno učinkovitost in največjo možno rekuperacijo toplote. Druge prednosti so nizki stroški namestitve, obratovanja in vzdrževanja ter tudi popoln dostop do obeh strani plošč, kar omogoča preprosto, a temeljito čiščenje, če je to potrebno.

Povečevanje proizvodnje elektrike v kotlih za proizvodnjo energije

Povečanje proizvodnje elektrike je ključen dejavnik za produktivnost in dobičkonosnost obrata. Da se zagotovi, da ni nič časa nedelovanja, Alfa Laval ponuja izredno zanesljivo in  učinkovito opremo, vključno z najnaprednejšo napajalno tehnologijo in tehnologijo kotlov za rekuperacijo, ki je v pomoč pri proizvodnji potrebne energije. Tako na primer naši kompaktni toplotni izmenjevalniki zagotavljajo prostorsko varčno, zanesljivo in odporno alternativo okornim cevnim oplaščenim enotam ter slovijo kot prava gonilna sila v elektrarnah tovarn celuloze.

Učinkovito čiščenje odpadnih voda

Čiščenje velikih količin odpadnih voda ter odpadnega blata je zahtevno za mnoge obrate. Alfa Laval ponuja celoten spekter opreme za odpadne vode, ki pomaga zmanjšati vpliv na okolje ter zagotoviti maksimalen prihranek energije. Oprema, ki se uporablja za vodo, obsega membranski bioreaktor (MBR), sekvenčni šaržni reaktor (SBR), toplotne izmenjevalnike ter opremo za terciarno filtracijo s pomočjo membran ali filtra delcev. Za blato Alfa Laval ponuja celoten nabor opreme za zgoščevanje in odstranjevanje vode. 

Grow your pulp mill profits with more efficient separation

Alfa Laval offers pulp mills a wide range of solutions for extraction of by-products and recovery of process chemicals. Our separation equipment brings you benefits such as high yield, high product quality, low operating costs and compact installations.


Learn how Alfa Laval's separation solutions can improve your bottom line

Boost profits - recycle your energy

Waste heat recoveryInvestments in waste heat recovery are often very profitable. Payback periods are typically less than a year.

Waste heat recovery

Čiščenje industrijske odpadne vode in obdelava odpadkov

Industrial water and waste solutions

Alfa Laval ponuja različne rešitve za čiščenje vode in obdelavo odpadkov na lokaciji ter za ponoven zajem vode, rekuperacijo toplote in tudi izdelkov iz vašega procesa. 

> Več o rešitvah za čiščenje industrijske odpadne vode in obdelavo odpadkov