Kemična regeneracija

Ponovno pridobivanje dragocenih kemikalij in stranskih produktov iz postopkov v obratu je preprost, nezapleten način za povečanje dobičkonosnosti vašega obrata. Alfa Laval ponuja širok nabor opreme za separacijo, ki vam bo omogočila ravno to.

Pump power plant 640x360

Ponovno pridobivanje dragocenih kemikalij in stranskih produktov

Globalni upad proizvodnje papirja je obrate za kemično proizvodnjo celuloze prisilil, da znižajo stroške in poiščejo nove tokove prihodkov. Ponovno pridobivanje kemikalij in ekstrakcija stranskih produktov igrata pri tem ključno vlogo. Separiranje dragocenih snovi iz procesnih tokov za nadaljnjo prodajo ali ponovno uporabo je pameten način, kako izboljšati dobičkonosnost.

Neprekinjeno, energijsko učinkovito ponovno pridobivanje dragocenih kemikalij 

Za ponovno pridobivanje dragocenih snovi iz procesnih tokov so potrebni energija, viri in prostor v obratu. Pomislite, kaj bi znižanje skupnih stroškov lahko pomenilo za vaš obrat. Dekanterske centrifuge Alfa Laval omogočajo ravno to.

Poglejmo na primer odstranjevanje vode iz mulja, usedline iz zelene lužnice. Dekanterske centrifuge Alfa Laval so pametna alternativa tradicionalnim rotacijskim vakuumskim filtrom in porabijo manj energije, zavzamejo 80 % manj prostora, ne potrebujejo dodatne opreme za apnico ali zapletene podporne opreme, kot so vakuumske črpalke in sistemi za predhodno premazovanje. Poleg tega naši izredno zanesljivi avtomatski dekanterji zagotavljajo neprekinjeno obratovanje, procesne odpadne tokove skrčijo v izredno suhe pogače, ki jih je mogoče  preprosto odstraniti, drastično znižajo stroške odstranjevanja, ob tem pa izboljšajo ponovno pridobivanje kemikalij. 

Pregled postopka

Chemical recovery - process overview

Prednosti

  • zelo učinkovito ponovno pridobivanje kemikalij;
  • nižji stroški namestitve, obratovanja in vzdrževanja;
  • nizki stroški odstranjevanja mulja. 

Novi toki prihodkov iz stranskih produktov

Dobiček iz pridobivanja in prodaje zelo čistih kemičnih stranskih produktov s pomočjo preverjenih separacijskih tehnologij Alfa Laval. Z rešitvami Alfa Laval lahko iz odpadnih procesnih tokov v obratu separirate naslednje dragocene kemične spojine:

Terpentin – Izjemno učinkoviti kondenzatorji Alfa Laval vam omogočajo ekstrakcijo terpentina iz hlapov gnilišča s pomočjo minimalnih količin vode za hlajenje.

Lignin – Naši membranski filtri omogočajo ekstrakcijo lignina iz črne lužine z minimalnimi obratovalnimi stroški.

Hemiceluloza in nanoceluloza – Visokokakovostno ponovno pridobivanje hemiceluloze in nanoceluloze je s pomočjo membranskih filtrov Alfa Laval preprosto ter stroškovno učinkovito.

Lignosulfonat – Naše popolnoma avtomatske rešitve za membransko filtracijo omogočajo tudi cenovno ugodno metodo za ponovno pridobivanje lignosulfonata iz izrabljene sulfitne lužine.

Odstranjevanje vode iz usedlin zelene lužine

Green liquor dregs dewateringSödra Cell je eden vodilnih proizvajalcev celuloze za trg. Preberite, kako je zmanjšal izgube kemikalij iz usedlin zelene lužine s pomočjo dekanterske centrifuge Alfa Laval.

Preberite več o tem primeru  

Izkušnje družbe Alfa Laval pomenijo razliko

Alfa Laval Experience makes the differenceBIOTECH Paskov proizvaja lignosulfonat, pridobljen iz izrabljene sulfitne lužine, uporabljajo pa ga gradbena industrija, kovinska industrija ter proizvajalci papirja in kartona. Alfa Laval jim je dobavil ploščne membranske module. 

Preberite več o tem primeru