Kemična predelava učinkovin API

Učinkovitost procesov je ključna za uspešno proizvodnjo kemičnih aktivnih farmacevtskih učinkovin (API) iz kompleksnih kemičnih snovi. Farmacevtska podjetja se vse pogosteje obračajo na družbo Alfa Laval kot dobavitelja, ki zagotavlja strokovno znanje o procesih, higiensko opremo in storitve »na ključ« za proizvodnjo visokokakovostnih kemičnih učinkovin API, ki se uporabljajo v končnih farmacevtskih izdelkih.

chemical-api 640x360

Proizvodnja kemičnih farmacevtskih učinkovin

Proizvodnja kemičnih farmacevtskih učinkovin (API) predstavlja poseben izziv, saj je z učinkovinami API za pridobitev končnega izdelka včasih potreben edinstven niz postopkov. Uspešna predelava zato zahteva ustrezno učinkovitost postopka za varno, dosledno in stroškovno učinkovito proizvodnjo stabilnih API ob hkratnem zagotavljanju varnosti, identitete, moči, kakovosti in čistosti zdravila.

Alfa Laval kot strokovni partner farmacevtskih proizvajalcev ponuja široko paleto higienske opreme. Naj gre za merjenje, črpanje, ločevanje, preusmerjanje, segrevanje, hlajenje, mešanje, avtomatizacijo, nadzor in čiščenje kritičnih procesov – Alfa Laval ima na voljo vse potrebno za podporo proizvodnje kemičnih API. Z optimizacijo postopkov vam pomagamo znižati stroške in čas cikla, zmanjšati tveganja kontaminacije ter zaščititi čistost in povečati donos proizvedenih API-jev.

Vsi sestavni deli so opremljeni z obsežnimi paketi farmacevtske dokumentacije, ki temeljijo na dobri praksi BDP (Good Documentation Practice).  Za črpalke, ventile, opremo rezervoarjev in toplotne izmenjevalnike Alfa Laval UltraPure imamo paket Alfa Laval Q-doc, ki zagotavlja popolno sledljivost vseh kosov dobavljene opreme, ki so v stiku s procesom.  

 

 

 

Zakaj izbrati Alfa Laval?

  • Skladnost z vsemi zadevnimi standardi in cGMP
  • Zagotovljena doslednost v seriji in med serijami
  • Zagotavljanje značilnosti in kakovosti izdelkov
  • Varovanje integritete končnih izdelkov
  • Izboljšan čas delovanja in proizvodni donos
  • Združevanje maksimalne higiene in maksimalne učinkovitosti
  • Zmanjšana poraba energije in vode
  • Preprost zagon, kvalifikacija, čiščenje in servis

Portfelj storitev 360°


Higiensko opremo Alfa Laval podpira Portfelj storitev Alfa Laval 360°, ki podaljšuje njeno delovanje.

Stopite v stik z nami

Brošura: Zdrava injekcija za vaše podjetje

Brošura: Pričakujte več – Alfa Laval Pharma-line in Pharma-X