Zahtevajte stik od družbe Alfa Laval

Izberite svojo državo.

Proizvodnje koksarniških peči

Koksni plin je obilen stranski produkt pretvarjanja premoga v koks. Uporablja se pri proizvodnji jekla. Vendar je zaradi nečistoč, ki jih vsebuje, neprimeren za uporabo kot gorivo ali surovina. Za znižanje stroškov, boljši donos in predelavo plina na okoljsko odgovoren način Alfa Laval zagotavlja izredno učinkovite rešitve za rafiniranje – od primarnega hlajenja plina do predelave lahkega olja.

  • Sorodni izdelki
  • Related services

Coke oven gas processing

Na tekočem s predelavo koksnega plina

Za predelavo surovega koksnega plina v rafinirano gorivo s pomočjo okoljsko najbolj prijaznih in ekonomskih metod so potrebni energijsko učinkoviti postopki za zmanjšanje emisij in čim večje zmanjšanje onesnaževal v odpadnih vodah. Alfa Laval  ponuja pametne rešitve, ki omogočajo ravno to.

Z ohlajanjem surovega koksnega plina se omogoči ponovno pridobivanje stranskih produktov, kot so katran, naftalen, benzen, amonijak in vodikov sulfid, iz toka kondenzata in toka plina, ki nastane po hitrem ohlajanju. Dandanes je mnogo teh stranskih produktov dejansko ceneje proizvajati s pomočjo drugih tehnologij. Zato se sodobni obrati za stranske produkte koksa osredotočajo predvsem na predelavo plina, ki je toliko zadostna, da ga je mogoče uporabljati kot čisto, okolju prijazno gorivo.

Primarno hlajenje

Bodisi uporabljate odprt bodisi zaprt primarni sistem hlajenja, Alfa Laval ima izredno učinkovito opremo, ki je prava za to nalogo. Pri sistemih neposrednega primarnega hlajenja spiralni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval z lahkoto očistijo umazano vodo za hlajenje. Zasnova spiralnega izmenjevalnika z enim kanalom omogoča, da se enota očisti sama, kar zagotavlja učinkovito in zanesljivo delovanje. 

Za posredno primarno hlajenje vodoravnih cevnih oplaščenih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval ponuja razstavljive ploščne toplotne izmenjevalnike v zaprtem krožnem sistemu za hlajenje. Tako je procesna oprema stran od toka za hlajenje in zagotavlja največjo možno učinkovitost.

Odstranjevanje katrana in lužine

Ekstrakcija visokokakovostnega destilata katrana kot stranskega produkta iz postopkov s koksnim plinom je lahko odličen vir dodatnega prihodka. S trofazno zasnovo dekanterskih centrifug Alfa Laval se z največjo možno učinkovitostjo odstrani trdne delce in amoniakalno vodo, ki jih vsebuje surovi katran.

Odstranjevanje amonijaka in žvepla

Zaradi izredno korozivnih lastnosti amonijaka in vodikovega sulfida je njuno odstranjevanje pomembna prednostna naloga v obratih za koksni plin. Alfa Laval ne glede na konfiguracijo vaše procesne linije ponuja izredno učinkovite rešitve za odstranjevanje teh sestavin.

Alfa Laval Compabloc in spiralni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval zagotavljajo veliko boljšo toplotno učinkovitost kot tradicionalne tehnologije cevnih oplaščenih enot ter so dovolj odporni, da so primerni za obvladovanje korozivnosti in mašenja v postopkih predelave koksnega plina. 

Odstranjevanje lahkega olja

Lahko olje ali solarno olje je mešanica kemikalij, ki obsega predvsem benzen, toluen in ksilen. Lahko olje se odstrani iz koksnega plina v čistilcu, preden se ga odstrani s pomočjo pare. Za izredno kompakten sistem čistilca in odstranjevalca so najboljša izbira toplotni izmenjevalniki Alfa Laval Compabloc. Ti zagotavljajo toplotno učinkovitost, ki z lahkoto prekosi tradicionalne cevne oplaščene enote. Kompaktna zasnova in učinkovit prenos toplote zagotavljata prostorsko varčnost, nižje stroške namestitve ter manjšo porabo pare.

Zahtevaj informacije

Zahtevaj ponudbo za Proizvodnje koksarniških peči