Zahtevajte stik od družbe Alfa Laval

Izberite svojo državo.

Proizvodnja jekla

Proizvodnja jekla obsega nekatere od energetsko najintenzivnejših postopkov na svetu. Uporaba energijsko učinkovitih tehnologij in zagotavljanje učinkovitega odvajanja odpadne toplote sta zato bistvenega pomena. Zato se proizvajalci jekla zanašajo na strokovno znanje in izkušnje družba Alfa Laval, njen širok portfelj preverjene opreme in storitev, optimizirano termično in obratovalno učinkovitost, nižje skupne stroške obratovanja in povečano produktivnost.

  • Sorodna področja uporabe
  • Sorodni izdelki
  • Related services

Na tekočem s proizvodnjo jekla

Zaradi rastočih stroškov, večje energijske učinkovitosti in strožjih okoljskih predpisov proizvajalci jekla iščejo nove načine, kako prihraniti denar, podaljšati čas razpoložljivosti za obratovanje ter dvigniti donos. Alfa Laval ima širok nabor pametnih, energijsko varčnih rešitev za izboljšanje splošne učinkovitosti vaših jeklarn.

Zaprti krožni sistemi za hlajenje

Dobro zasnovani hladilni sistemi so bistvenega pomena, saj se v plavžih, martinovkah in pečeh z električnim oblokom, v obratih za neposredno redukcijo ter strojih za neprekinjeno litje odvijajo zapleteni postopki v težkih obratovalnih pogojih. 

 

V zaprtem krožnem hladilnem sistemu se visokokakovostno vodo ohladi v sekundarnem hladilnem sistemu, ki obsega ploščne toplotne izmenjevalnike, ki jih hladi morska voda, rečna voda ali voda iz bližnjega hladilnega stolpa, kar:
  • zmanjša potrebo po vzdrževanju zaradi uporabe ploščnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval, ki jih je mogoče preprosto vzdrževati; 
  • zniža stroške črpanja, saj morajo črpalke premagati le statično višino procesne opreme namesto celotnega hladilnega stolpa.
 

 

Zračno hlajenje

Zračni hladilci Alfa Laval, ki so učinkovita alternativa hladilnim stolpom, združujejo veliko učinkovitost z majhno porabo elektrike ter nizko ravnjo hrupa. Z zaprtimi krožnimi sistemi zračnega hlajenja se je mogoče izogniti težavam in stroškom v zvezi s čiščenjem vode. 

Hlajenje olja

Ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so učinkovita in kompaktna alternativa tradicionalnim cevnim oplaščenim toplotnim izmenjevalnikom, ki se uporabljajo za hlajenje transformatorskega olja, »morg« olja, mazalnega olja in olja za zobnike.Poleg tega naš posebej zasnovan ploščni toplotni izmenjevalnik z dvojno steno odpravi tveganje, da bi se kateri koli mazalni fluidi ter hladilni mediji med postopkom pomešali med sabo, s čimer je mogoče preprečiti visoke stroške le-tega.

Odstranjevanje prahu in mulja

Prah in mulj, ki nastaneta v različnih postopkih za jeklo pri centrifugalni separaciji, sta lahko izredno korozivna in abrazivna. Separacijske tehnologije Alfa Laval so zasnovane z materiali, ki so odporni proti koroziji in obrabi, da se tako zagotovi neprekinjeno obratovanje tudi v najtežjih pogojih.

Cooling competence

Discover our portfolio of air cooled heat exchangers, with both dry and wet cooling solutions, and learn how they can optimize your cooling processes and increase profits.

Count on us for cooling

Boost profits - recycle your energy

Investments in waste heat recovery are often very profitable. Payback periods are typically less than a year.

Waste heat recovery

Zahtevaj informacije

Zahtevaj ponudbo za Proizvodnja jekla