Zahtevajte stik od družbe Alfa Laval

Izberite svojo državo.

Baker

Da lahko kar najbolje izkoristijo energijsko intenzivne postopke za pridobivanje bakra – vse od izluževanja do pridobivanja z elektrolizo, proizvajalci bakra ponovno uporabijo odvečno toploto v istem procesnem toku ter postopke separiranja trdne snovi in tekočine izboljšajo s pomočjo učinkovitejših, prostorsko varčnih dekanterskih centrifug. Strokovno znanje in izkušnje, oprema in storitve družbe Alfa Laval omogočajo rekuperacijo vode, energije, kemikalij ter mineralov in s tem boljšo produktivn

  • Sorodni izdelki
  • Related services
Vse Air heat exchangers wetted Avtomatika Filtri in cedila Filtri s samodejnim povratnim izpiranjem Kotli Membrane Oprema za mešanje Ploščni toplotni izmenjevalniki Zračni lamelni toplotni izmenjevalniki

Na tekočem s predelavo bakra

Predelava in taljenje bakra nista preprosti nalogi. Da se zagotovi dobičkonosno storilnost, sta za postopke ekstrakcije bakra potrebni toplotna učinkovitost ter rekuperacija toplote, ki je zanesljiva, energijsko učinkovita in okoljsko primerna. Proti koroziji izredno odporna oprema družbe Alfa Laval za prenos toplote, separacijo in ravnanje s fluidi izkorišča ogromne količine odpadne procesne toplote ter jo reciklira za uporabo v istem procesnem toku, kjer je bila toplota porabljena. S tem se zagotovi neprimerljiv donos ter bistvene prihranke energije. 

Veliki prihranki s prenosom toplote

Energijska učinkovitost pomembno prispeva k dobičkonosnosti predelave bakra. Z zagotovitvijo največje možne učinkovitosti prenosa toplote v vseh postopkih lahko proizvajalci ne le prihranijo pri energijskih stroških, ampak tudi izboljšajo produktivnost.

Tako na primer uvedba spiralnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval v postopke kislinskega izluževanja omogoča pametno ponovno uporabo toplote iz obogatene kisline za predogrevanje revne kisline v tokovih postopkov za solventno ekstrakcijo. 

Naši razstavljivi toplotni izmenjevalniki s tesnili zajamejo toploto iz izrabljenega elektrolita in jo uporabijo za predogrevanje močnega elektrolita pred elektroliznim pridobivanjem. Tesnila so zasnovana za uporabo v agresivnih okoljih, kar omogoča obratovanje brez puščanja in dolgo življenjsko dobo.

Optimiziranje učinkovitosti separacije

Ne glede na to, ali se jih uporablja za solventno ekstrakcijo, elektrolizno pridobivanje, odstranjevanje vode, ponovno pridobivanje vmesnih produktov ali separacijske postopke, so dekanterji in separatorji Alfa Laval zanesljivi, odporni in primerni za zapletene postopke separacije trdne snovi-tekočina ali trdne snovi-tekočina-tekočina, ki se uporabljajo v proizvodnji bakra.

Zaradi izredno učinkovitega obratovanja, robustne zasnove in posledično izredno čiste proizvodnje so separacijske rešitve Alfa Laval sestavni del skoraj vseh postopkov pri pridobivanju mineralnih surovin. Zato se proizvajalci bakra po vsem svetu zanašajo na družbo Alfa Laval, da jim pomaga pri maksimalnem povečanju produktivnosti in donosa. 

Alfa Laval turns the heat way up at ZaldivarNa 3300 metrih nadmorske višine v severnem Čilu družba Barrick Zaldivar nadzira 1240 hektarov odprtega kopa bakra, jame za izluževanje. 

Preberite, kako so ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval že vrsto let v pomoč njenemu obratovanju, saj omogočajo netežavno, stabilno in učinkovito rekuperacijo toplote.

Zahtevaj informacije

Zahtevaj ponudbo za Baker